Az integrált orvosi szemléletről

Hatalmas tudásmennyiség gyűlt össze az elmúlt évezredek során a betegségek gyógyításáról, és a technológia fejlődésével egyre gyorsabb az új ismeretek megjelenése. Ezt az óriási információhalmazt jelenleg nem lehetséges teljességgel átlátni, ezért az orvoslás szakterületekre tagozódott, és egyes területeket más egészségügyi szakmákhoz sorolt át. Ilyenek a pszichológia, amely jelenleg a bölcsésztudomány tárgyköre, ilyen a dietetika, a mozgásterápia és a fizioterápia egyéb területei.

wpk ginkgo.jpg

Ez a honlap azért jött létre, hogy segítse az átfogó, integrált orvosi szemlélet elterjedését.

Több, mint hetven orvosi szakirány létezik jelenleg, de a legképzettebb szakorvosok is legfeljebb három vagy négy területben tudnak elmélyedni. Az orvoshoz forduló betegek legnagyobb része több, akár számos különböző szervrendszert érintő panasszal érkezik, szükségessé téve az átfogó szemléletet. Ez azonban – a képzések korlátozottsága miatt – sokszor nehézséget okoz, mind a kivizsgálás, mind a terápia területén.

A fentiek miatt szükségessé vált az integratív megközelítés, ennek képviselői a funkcionális medicinával és a komplementer orvosi megközelítésekkel foglalkozó szakorvosok. Rendeléseiken megvalósulhat az átfogó, komplementer orvoslást, pszichológiai és életmód terápiás ismereteket is felölelő ellátás, amely így fontos kiegészítője a hagyományos klinikai orvoslásnak.

Interjú az integratív orvoslásról

Integrált orvoslás könyv szakemberek és laikusok számára

Az integrált orvosi szemléletről” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: