Terápiák

Az integrált orvosi rendszer alapvetően a következő terápiás lehetőségekre épül

Konvencionális orvosi ellátás: általában súlyos és kritikus állapotú páciensek kezelésében elsődleges jelentőségű. Ide tartozik a műtéti és a gyógyszeres kezelés.

cold winter tablet hot
Photo by Pixabay on Pexels.com

Diétaterápia: alapvető mind a betegségmegelőzés, mind a gyógyítás tekintetében. Elemei három progresszív szintre oszthatók:
– minden ember számára követendő alapvető elvek, például a bőséges zöldségfogyasztás és az egyszerű szénhidrátok, finomított élelmiszerek kerülése,
– egyéni alkat szerinti javaslatok, például van, amikor a húsmentes étrend választandó, más esetekben a hús és a zöldségek kombinációja a legfontosabb alapelem,
– egyéni terápiás étrend: az alkaton túl az egyéni betegségmintázat miatt szükséges módosításokkal kiegészített, általában meghatározott ideig követendő diéta.

avocado peanuts and toamtoes
Photo by Mike on Pexels.com

Mozgásterápia: minden ember számára elengedhetetlen a rendszeres testmozgás és nyújtógyakorlatok. Betegségek kezelése során jelentős terápiás hatása lehet egyes speciális mozgásterápiás elemeknek, különösen azok idegrendszerre, hormonrendszerre és vérkeringésre gyakorolt hatásai miatt.

woman girl silhouette jogger
Photo by Pixabay on Pexels.com

Testkezelések: az emberi szervezet myofasciális (izom- és kötőszöveti, illetve MT-) rendszere szoros kapcsolatban áll a belső szervek és szabályozórendszerek (ideg-, hormon- és immunrendszer) működésével. Ebből az okból az izmok és kötőszövetek terápiái (köztük kiemelten az akupunktúra) nagyon sokat tudnak segíteni a kórfolyamatok sikeres kezelésében.

acupuncture

Gyógynövényterápia: ahogyan az étrendet, a gyógynövény kombinációt is teljesen egyedileg, személyre szabottan kell összeállítani. Ezzel a megközelítéssel kiemelkedő hatékonyságú komplementer kezelőmódszerhez jutunk.

assorted spices near white ceramic bowls
Photo by Mareefe on Pexels.com

Táplálékkiegészítők: az egészség fenntartásához és számos betegség kezeléséhez elengedhetetlen a megfelelő vitamin, nyomelem és ásványi anyag ellátottság.

medical tablets pharmacy cure
Photo by Pixabay on Pexels.com

Relaxáció és meditáció: kiváló technikák a stresszoldásra és az érzelmi egyensúly megteremtésére.

backlit balance beach cloud
Photo by Pixabay on Pexels.com

Önismereti és személyiségfejlesztő munka: alapvető fontossággal bír számos komoly betegség (pl. autoimmun folyamatok, rosszindulatú daganatok) és valamennyi pszichoszomatikus kórfolyamat kezelése során. Szükségességét integratív szemléletű diagnosztikát követően lehet felbecsülni.

A különböző terápiás megközelítések integrált alkalmazása biztosítja a lehető leghatékonyabb és legkevesebb káros mellékhatással bíró gyógyító munkát

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: